Kapsu namočíme do vody a vyždímáme tak, aby zůstala vlhká, ale nekapala z ní voda.
Zeleninu očistíme, ale nekrájíme. Je tak nejen připravena rovnou ke konzumaci, ale zároveň i zabráníme znečištění kapsy.
Zeleninu vložíme do kapsy a dáme do lednice nebo na jiné chladné místo.
Kapsy je potřeba udržovat mokré. Podle potřeby tedy zeleninu průběžně kontrolujeme a kapsu znovu navlhčíme
Na nákup ovoce, zeleniny, pečiva a dalších nebalených potravin můžete opakovaně používat plátěné a síťované sáčky. Jsou dostupné v mnoha velikostech a výhodných sadách a vhodné jsou nejen pro nákupy, ale i na uchovávání potravin. A navíc jejich používáním ušetříte spoustu jednorázových plastů.
Co je velkou výhodou všech těchto sáčků je možnost všechny sáčky vyprat. Doporučujeme prát na 60°C, protože praní na 40°C (případně nižší) je z hlediska likvidace bakterií a virů neúčinné. Ideálně je dobré při praní přidat PUER a bezpečně je tak vydezinfikovat pro další použití.
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.